Internet Voorkeur

Weblog. Tijd om een eigen weblog te beginnen, nu bijna 200 miljoen mensen er ook één hebben. Gratis kan dat bij sites als: www.blogger.com; www.punt.nl; www.mijneigenweblog; www.20six.nl; www.blogse.nl en www.web-log.nl. De stijlen lopen uiteen. Het format van een weblog is duidelijk te herkennen aan de kadertjes. De meeste gebruikers blijven bij de standaard vormgeving en kiezen voor een frivool lettertype als comic sans en kleuren die de leesbaarheid niet ten goede komen. Via de portal van www.web-log.nl, de grootste weblogverzameling van Nederland, maken internetters elke week ruim vierduizend weblogs aan. In de domeinnaam komt jouw zelfgekozen naam te staan. De meeste bloggers-portalen zijn kleine gemeenschappen, waarbinnen wordt bijgehouden wie bijvoorbeeld deze week de meeste bezoekers had. Om zeker te zijn van gelijkgestemde bloggenoten kun je terecht bij gevestigde media die steeds vaker weblogs aanbieden, zoals de Volkskrant, BNN of ICT-blad Emerce. Het snelst gaat een blog de lucht in bij www.blogger.com: binnen twee minuten ben je eigenaar van een standaard weblog. En de nieuwe collega van 15 miljoen mede-bloggers.

De site van www.blogger.com

www.blogger.com; punt.nl; www.mijneigenweblog; www.20six.nl; www.blogse.nl en www.web-log.nl.