Enschede gelast hardcore festival af vanwege drugs

AMSTERDAM, 10 FEBR. De gemeente Enschede heeft besloten geen vergunning te verstrekken aan het hardcore-festival Dominator, voor komende juni. Er zou op het festival onverantwoord veel drugs worden gebruikt. Dominator werd afgelopen jaar voor het eerst in Enschede gehouden. Het festival, dat toen 11.000 bezoekers trok, staat in het teken van hardcore, een snel en opgefokt soort house-muziek. Volgens de gemeente heeft onderzoek tijdens het festival vorig jaar uitgewezen dat er veel drugs aanwezig waren. Een woordvoerder van de gemeente: ”Het gaat ons om de grote gezondheidsrisico`s voor jongeren. Bij festivals wordt natuurlijk ook gedronken. Maar bij dit specifieke soort festivals, hardcore, is drugsgebruik onvermijdelijk.” Bewaking van het festivalterrein zou te duur zijn. ”Je zou een leeftijdsgrens kunnen afspreken, zoals 18 jaar of 21 en ouder. Maar om dat te controleren heb je zoveel politie nodig dat de kosten maatschappelijk gezien te hoog worden.” De organisatie van Dominator gaat een nieuwe locatie zoeken.