Winst Feyenoord in slotminuut

Feyenoord heeft gisteravond met moeite gewonnen van voetbalclub NEC uit Nijmegen. Dirk Kuijt maakte in de laatste minuut de winnende treffer: 2-1.

Romano Denneboom had NEC nog op voorsprong gebracht, maar zijn club gaf de zege uit handen. Peter Wisgerhof werkte acht minuten voor tijd de bal in eigen doel en Kuijt maakte in de slotminuut de beslissende treffer voor de formatie van trainer Erwin Koeman. Feyenoord club staat nu drie punten achter op lijstaanvoerder PSV.

Ajax won gisteravond voor eigen publiek van Willem II: 1-0. Markus Rosenberg maakte in de 55ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. De aanvaller uit Zweden trof de vorige vier competitieduels van Ajax ook al doel. Bij Ajax begon het 17-jarige talent Jeffrey Sarpong in de basis, omdat Wesley Sneijder geblesseerd is. Ajax klimt dankzij de zege naar de zesde positie op de ranglijst.

ADO Den Haag heeft gisteren voor de zevende opeenvolgende keer verloren. Sinds 18 december, toen Feyenoord werd verslagen, heeft ADO Den Haag geen competitiewedstrijd meer gewonnen. In het Zuiderpark was NAC Breda met 3-0 te sterk. Anouar Diba, Sander van Gessel en Leonardo maakten de doelpunten. ADO-coach Frans Adelaar beleeft mindere tijden. De fans zwaaiden met witte zakdoekjes en na afloop klonk een fluitconcert. ADO staat zestiende en heeft zes punten achterstand op NAC Breda, dat vijftiende staat.

Roda JC won gisteren in Kerkrade van RKC Waalwijk. Cristiano bezorgde Roda JC met zijn vijftigste treffer in het Nederlandse betaalde voetbal de zege. Er vielen rode kaarten voor Roda-speler Sekou Cissé (harde overtreding) en RKC-spits Hans van de Haar (slaande beweging).

FC Twente boekte een opzienbarende zege op Vitesse: 1-2. De beide doelpunten van FC Twente vielen in blessuretijd. Eerst tekende Patrick Gerritsen voor de gelijkmaker, waarna Sharbel Touma het duel besliste. Youssouf Hersi had in de vijfde minuut 1-0 gemaakt.

Heerenveen speelde gisteravond in de uitwedstrijd tegen Heracles gelijk (1-1). Lasse Nilsson maakte kort voor de rust het enige Friese doelpunt in Almelo, maar had daarvoor wel zijn arm nodig. Stefaan Tanghe zorgde voor de gelijkmaker.