Van den Brink wordt directeur Stimuleringsfonds

Amsterdam, 9 febr. Hans Maarten van den Brink (1956) wordt per 1 april directeur van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties. Hij volgt bij het fonds dat subsidies geeft aan programma`s voor radio en televisie Annemieke Gerritsma op. Van den Brink is schrijver en journalist en momenteel directeur van Witte de With, centrum voor hedendaagse kunst in Rotterdam. Van 1995 tot 2001 was Van den Brink hoofdredacteur televisie bij de VPRO. Onder zijn verantwoordelijkheid kwamen programma`s tot stand als Laat op de Avond, Veldpost, De Nieuwe Wereld, Sportpaleis De Jong, Waskracht en Andere Tijden. Bij de omroep was naast waardering kritiek op zijn optreden. Van den Brink zegt blij te zijn met de nieuwe functie. ”Dit is een leuk fonds en ik denk dat ze belangrijke dingen kunnen blijven doen.” Hij is niet bang dat het zijn literaire werk te veel in de weg zal zitten. ”Ik heb het meest geschreven als ik daarnaast werk had zoals bij de VPRO. Ik zeg altijd dat schrijven een bijbaan is.” Inhoudelijk wil hij nog niet op de nieuwe functie ingaan. Van den Brink begon zijn loopbaan als kunstredacteur bij NRC Handelsblad en was voor die krant onder meer correspondent in Spanje. Tegenwoordig publiceert hij onder meer een wekelijkse column in Vrij Nederland. Zijn novelle Over het Water en roman Hart van Glas werden in verschillende talen vertaald.