Televisie Film van de dag

The Man Who Knew Too Little. Alfred Hitchcock en James Stewart maakten in 1956 The Man Who Knew Too Much, Jon Amiel en Bill Murray in 1997 The Man Who Knew Too Little. Spannend is deze film dus niet, maar wel melig, vooral door Murray, wiens ironische kop geknipt lijkt voor een komedie over een Amerikaan die denkt aan een spel mee te doen, maar in Londen echt in een spionage-affaire terechtkomt. Waarschijnlijk is het makkelijker de wereld te redden als die niet op het spel lijkt te staan. The Man Who Knew Too Little richt zich behalve in de titel niet zo op spionagefilms à la Hitchcock, het is eerder een spoof van James Bond en The Pink Panther, een genre dat er toen kennelijk om vroeg.In 1997 kwam ook de andere melige film Austin Powers met de Amerikaanse 'komiek' Mike Myers in de bioscoop.

The man who knew too little Year: 1997 Director regie: Jon Amiel Actor op deze foto Bill Murray Photos12

(Jon Amiel, 1997, Duitsland / VS), Veronica 20.30-22.10u., onderbroken door reclame.

Bianca Stigter

    • Bianca Stigter