'SNS Reaal sneller naar de beurs'

Bankverzekeraar SNS Reaal Groep wil al op korte termijn een notering aanvragen op de Amsterdamse effectenbeurs. De waarde van het concern uit Utrecht zou tussen de 3,5 miljard en 4 miljard euro liggen. In eerste instantie wil het bedrijf een kwart van zijn aandelen van de hand doen, om geld op te halen voor grote overnames.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Een betrokken bron uit de financiële wereld bevestigt dat de directie van SNS Reaal 'enige haast' heeft om het bedrijf naar de beurs te brengen. Bestuursvoorzitter S. van Keulen zei in maart vorig jaar dat zijn bedrijf 'binnen drie tot vijf jaar' naar de beurs zou gaan. Later voegde financieel bestuurder R. Latenstein van Voorst daar aan toe dat een beursgang er alleen komt als er geld nodig is voor een grote overname.

Een woordvoerder van SNS Reaal sluit zich daar vanochtend bij aan en laat weten dat de bankverzekeraar 'alle mogelijkheden onderzoekt' om het eigen vermogen uit te breiden.

Een goed ingevoerde bron vermoedt dat SNS sneller naar de beurs wil dan eerder aangekondigd om een andere middelgrote bank met concrete beursplannen, NIB Capital, voor te zijn. 'De belangstelling onder grote beleggers voor financiële instellingen uit het middensegment is immers beperkt.' Bij SNS Reaal werken ruim 5.200 mensen. In 2004 bedroeg de nettowinst 310 miljoen euro, en waren de totale baten bijna 4,5 miljard euro.