Ridderzaal wordt gerenoveerd

Ridderzaal wordt gerenoveerd Den Haag, 9 febr. De renovatie van de Haagse Ridderzaal is in volle gang. De komende weken worden de wanden van de uit de 13de eeuw daterende en vorige eeuw gerestaureerde zaal opnieuw geschilderd. Daarna worden de stoelen opnieuw bekleed met de soort stoffering die in 1904 werd gebruikt. Aan weerszijden van de glas-in-loodramen komen wandkleden te hangen met de wapens van de provincies en teksten uit de Nederlandse geschiedenis. De totale kosten bedragen 3,5 miljoen euro. Vóór prinsjesdag 2006 moet de gehele renovatie klaar zijn. Dan zal de Ridderzaal er volgens het ministerie van VROM weer uitzien „zoals architect Cuypers het in 1904 bedoeld had”. Foto Roel Rozenburg Den Haag:9.2.6 Restauratie Ridderzaal. foto © Roel Rozenburg Rozenburg, Roel