Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met journalist Philippe Remarque over zijn boek Boze geesten van Berlijn. In het boek beschrijft hij undergroundfeesten in verlaten DDR-fabrieken, de worsteling van de Duitsers over de herinrichting van hun stad en andere ervaringen die hij opdeed in de jaren dat hij er werkte als Volkskrant-correspondent. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur aandacht voor de Amsterdamse daklozenkrant Z, die deze maand tien jaar bestaat, en in het tweede uur een gesprek met mr. Egbert Dommering, hoogleraar informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam, over de om zich heen grijpende beperking van de vrijheid van meningsuiting, ook op internet. En in het laatste uur het eerste deel van de documentaire over de sociaal-economische ontwikkelingen in de Baltische staten Litouwen, Letland en Estland. 747AM, 20.03-23.00u.

Casa luna. Jan Ykema, die in 1988 olympisch zilver op de 500 meter schaatsen in Calgary won, raakte na zijn sportcarrière verslaafd aan cocaïne. Nu, na vijftien jaar, is hij clean. Hij vertelt zijn verhaal. Radio1, 0.04-0.45u.