Kouder, maar rustig weekeinde

Na een gure en winderige dag zal de atmosfeer morgen geleidelijk tot bedaren komen. Er volgt een rustig weekeinde met zonnige perioden. Het wordt opnieuw kouder, met in de nacht en (vroege) ochtend op veel plaatsen lichte vorst. Ook 's middags doet de temperatuur dan een stapje terug. Een echte winterse periode tekent zich echter niet af op de kaarten.

Na het weekeinde lijken de depressies behoorlijk actief te worden en als vanouds vanaf de oceaan naar Scandinavië te koersen.

Vanochtend was het op veel plaatsen korte of wat langere tijd een beetje wit door hagel of sneeuwbuien. Dat winterse beeld zal vanavond en vannacht minder optreden, omdat het aantal winterse buien steeds verder in aantal afneemt.

De noordwestenwind is daarbij eerst nog hard aan zee, maar zal later wat luwen. Landinwaarts koelt het af tot aan het vriespunt, in een brede kuststrook wordt het niet kouder dan 3 graden Celsius.

Morgen worden wolkenvelden door opklaringen afgewisseld. Op veel plaatsen blijft het droog, alleen in het zuidoosten kan nog een winters buitje vallen. De wind wordt noordelijk en luwt naar matig tot vrij krachtig, het wordt 4 tot 7 graden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag luwt de wind verder en blijft het wisselend bewolkt. Tijdens opklaringen gaat het landinwaarts 1 à 2 graden vriezen. De dagen daarna is het rustig met bredere opklaringen. 's Nachts gaat het 1 tot 4 graden vriezen en overdag wordt het rond 5 graden boven nul.