GROOT-BRITTANNIË

Andy Warhol You're on camera darling, wow, wow, wow! Met Big Brother is Warhols uitspraak dat iedereen voor 15 minuten wereldberoemd zal worden, waarheid geworden. Warhol's World: Photography and Television laat meer dan ooit zijn passie voor de camera zien. TV-shows en 300 unieke en niet eerder getoonde werken verbeelden ook de kunstenaar, die kunst en zaken onder één noemer bracht met z'n eigen soepblikje, zijn haat-liefde verhouding met massa productie. De foto's van de levendige sociale gemeenschap van Warhols wereld zijn tussen 1976 en '87 gemaakt. Met Mick Jagger, Demi Moore, Grace Jones, Ozzy Ozbourne, Paloma Picasso. T/m 11 mrt Warhol's World: Photography and Television, Hauser & Wirth London, Piccadilly Circus. 004420 7287 2300 & www.artnet.com

T/m 1 mei, The Unilever Series: Embankment by Rachel Whiteread, Tate Modern, Bankside, Londen SE1, 04420 7887 8888 & www.tate.org.uk