Galerieselectie

Charlotte SchleiffertSinds 2003 woont en werkt Charlotte Schleiffert in Xiamen, een plaats aan de kust in het zuiden van China. Haar inspiratiebronnen haalt ze uit de spaarzame Engelstalige tijdschriften en boeken over de Chinese cultuur die ze tot haar beschikking heeft. In haar schilderijen, tekeningen en collages, waarvan sommige gemaakt zijn op satijn, vermengt Schleiffert thema's uit het westen en oosten. Hiphoppers en hooggehakte dames staan naast boeddha's of bleke Chinese meisjes.

Schilderijen, tekeningen en collages van Charlotte Schleiffert. 11 febr t/m 11 maart in Galerie Akinci, Lijnbaansgracht 317, Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

Ryan GanderVoor zijn installatie Your Clumsiness is the Next Man's Stealth bedekte de Britse kunstenaar Ryan Gander een wand van de Annet Gelink Gallery met een geblokt betonnen reliëf - het soort muurdecoratie dat je ook wel aantreft op overheidsgebouwen uit de jaren zeventig, of onder viaducten. Alleen blijkt het beton hier bij nader inzien van glasvezel gemaakt. Ook met de kartonnen doos op de grond is iets vreemds aan de hand. Daarin zitten toeristenplattegronden van Amsterdam, die 'nieuwe' straten blijken te bevatten.

Installatie van Ryan Gander. 9 febr t/m 25 maart in Annet Gelink Gallery, Laurierstraat 187-189, Amsterdam. Di t/m vr 10-18u, za 13-18u.

Ann LislegaardAfgelopen zomer was het werk van Ann Lislegaard, geboren in Noorwegen, te zien in het Deense paviljoen van de

Biennale van Venetië. De video-animatie die ze daar toonde,

getiteld Bellona, bestond uit een fictieve architectonische ruimte die steeds veranderde en de kijker in een dromerige toestand achterliet.

Bellona wordt nu opnieuw gepresenteerd bij Paul Andriesse, samen met Lislegaards nieuwe werk Slamming the Front Door, een geluidswerk gebaseerd op een theaterstuk van Henrik Ibsen.

Geluids- en videowerken van Ann Lislegaard. 11 febr t/m 25 maart in Galerie Paul Andriesse, Prinsengracht 116, Amsterdam. Di t/m vr 11-18u, za 14-18u.

Robbie CornelissenDe tekeningen van Robbie Cornelissen hebben uitzonderlijk grote formaten van soms ruim twee bij drie meter. De architectonische ruimtes, portretten en bijna abstracte voorstellingen zijn extreem gedetailleerd met potlood op het papier gezet. In Den Haag toont Cornelissen naast zijn tekeningen ook zijn nieuwe, tweede tekenfilm Het Grote Geheugen, die de kijker in tien minuten door een smalle gang naar een duizelingwekkende hal leidt. Gelijktijdig worden de veel soberdere tekeningen van Marc Nagtzaam gepresenteerd.

Tekeningen van Robbie Corneliisen en Marc Nagtzaam. 12 febr t/m 19 mrt in Galerie Maurits van de Laar, Herderstraat 6, Den Haag. Wo t/m za 12-18u.

Art RotterdamAan de zevende editie van Art Rotterdam, de Rotterdamse beurs voor hedendaagse kunst in de Cruise Terminal, doen dit jaar diverse internationale galeries mee, waaronder Robbert Miller uit New York en Standard uit Oslo. Op donderdag 16 febr om 16u houdt kunstcriticus Hans den Hartog Jager de NRC Handelsblad lezing over de relatie tussen figuratieve schilderkunst en maatschappelijk conservatisme.

Art Rotterdam. 16 t/m 20 febr in Cruise Terminal Rotterdam, Wilhelminakade 699, Rotterdam. Dag 11-19u, ma 11-17u. Entree 12,50, na 17u 8,50 euro. Inl www.artrotterdam.com

En verderBeelden van André Kruysen en schilderijen van Jaroslaw Flicinski t/m 19 febr in de Expeditie, Leliegracht 47, Amsterdam; schilderijen van Leo de Goede t/m 25 febr in Aschenbach & Hofland Galleries, Bilderdijkstraat 165c, Amsterdam; foto's van Vivianne Sassen t/m 5 maart bij Motive Gallery, Elandsgracht 10, Amsterdam; graffitikunst van Jeroen Jongeleen t/m 4 maart in Upstream Gallery, Kromme Waal 11, Amsterdam; foto's van Wout Berger t/m 9 maart in Galerie Van Kranendonk, Westeinde 29, Den Haag;

foto's van Hans Biezen en Jean-Claude Bélégou t/m 25 febr in Galerie Pennings, Geldropseweg 61 B, Eindhoven; dia-installatie van

Jennifer Protas t/m 18 febr in De Schone Kunsten, Donkere Spaarne 32, Haarlem; nieuw werk van

Elisabeth Lecourt t/m 19 febr in galerie Berendsen, Hoogstraat 32, R'dam.