En verder

Zagen op Leyduin Natuurliefhebbers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken voor natuurbehoud kunnen zaterdag 11 februari hun hart ophalen. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Landschap Noord-Holland op een werkdag op landgoed Leyduin, gelegen tussen Heemstede en Vogelenzang. Deelnemers gaan hier in het binnenduinbos esdoorns afzagen.

Verzamelen om 9u30 uur (einde plm 15u30) op de parkeerplaats van landgoed Leyduin aan de Manpadslaan. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en koffie of thee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een vlaai voor bij de koffie. Aanmelden bij Marc van Schie, 023-5351239 of natuurwerk@ivnzk.nl www ivnzk.nl

Veiling bij Christie’sVan dinsdag 14 t/m donderdag 16 februari worden bij Christie’s in Amsterdam European Noble and Private Collections geveild uit o.a. het Duitse Schloss Overhagen, de collectie van baron Taets van Amerongen tot Woudenberg en de collectie uit Huize Klein Bentveld.

Kijkdagen 10 , 11 en 12 febr 10-17u, 13 febr 10-16u. Veiling van 14 t/m 16 febr bij Christie’s, Corn.

Schuytstraat 57, Amsterdam. Inl 020-6640899 of www.christies.nl

Kleur!Op 12 februari is er een rondleiding over de tentoonstelling KLEUR! Bij Grieken en de Etrusken in het Allard Pierson Museum. Het meest spectaculair zijn de gipskopieën van beroemde klassieke beelden waarop de kleur is gereconstrueerd. Omdat de kleur op de originele beelden met het blote oog vaak niet is waar te nemen, is het grote publiek zich er niet van bewust dat de ‘verheven’ klassieke beeldhouwkunst een kermis van kleuren was.

12 febr 13u. Verzamelen: koffieautomaat Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127, Amsterdam. Duur: ca. 1 uur. Prijs: €6,50 p.p. (excl. toegang museum). Res/inl: 06-18257014 & www.amsterdamcitywalks.com

Henri Toulouse LautrecArte in Tilburg organiseert 12 februari (15u) een inleiding op de tentoonstelling Henri de Toulouse-Lautrec. Parijs bij nacht in de Kunsthal in Rotterdam. Tot 5 juni worden ruim 300 werken getoond.

12 febr 15u in Ruimte-X, Telexstraat 4a, Tilburg. Inl 06 27158994 / 06 22800638 & www.arte.nu

WinterverrassingenOok in de winter zijn er heel wat bloeiende planten te vinden voor mensen die weten waar ze moeten zoeken. Op 12 februari nemen gidsen bezoekers mee in het Von Gimborn Arboretum, Doorn voor bloeiende en geurende struiken zoals het Meloenboompje (Chimonanthus praecox) en toverhazelaars (Hamamelis).

Winterverrassingen op zo 12 febr om 11u en 14u in het Von Gimborn Arboretum, Vossesteinsesateeg 8, Doorn (zijweg van de Driebergsestraatweg). Toegang 2 euro. Inl 030-2535455 of www.botanischetuinen.uu.nl