DANS

Hollandse SchoolOp 14 en 15 februari gaat in Het Muziektheater te Amsterdam het dubbelprogramma Hollandse School van Het Nationale Ballet in première. Op verzoek van het gezelschap maakte fotograaf Erwin Olaf een groepsportret van de Hollandse School-choreografen waarbij hij zich heeft laten inspireren door het thema Hollandse School en in het bijzonder het schilderij De Staalmeesters van Rembrandt van Rijn uit 1661. Het dubbelprogramma werk van alle oude en nieuwe huischoreografen van het gezelschap. Het eerste programma bestaat uit The Gentle Chapters, een nieuw werk van David Dawson, Spiegels bevriezend (1995) van Toer van Schayk, en In Light and Shadow (2000) van Krzysztof Pastor. Het tweede programma bestaat uit het nieuwe ballet Six Piano Pieces van Hans van Manen, Vier letzte Lieder (1977) van Rudi van Dantzig en Four Sections (1991) van Ted Brandsen.

14 februari t/m 5 maart in het Muziektheater te Amsterdam. Inl 020-6255455 of www.het-ballet.nl.