BEELDENDE KUNST

Katharina GrosseWie bekend is met de stralend witte expositieruimtes van De Appel zal ze de komende weken niet meer herkennen. Voor haar tentoonstelling Holey Residue heeft de Duitse kunstenaar Katharina Grosse (1961) de vloeren en wanden van top tot teen bedekt met grafitti, doeken, zand, klei en styrofoam platen. Gewapend met spuitpistool en spuitbus, en gekleed in witte overal, masker, handschoenen en oorbeschermers ging Grosse de afgelopen weken de diverse zalen te lijf. Onderscheid in oppervlak maakte de kunstenaar niet. Haar schilderingen gaan moeiteloos over van muur naar plafond of vloer en krommen zich om hoeken en deuren. De toeschouwer staat letterlijk middenin het schilderij. Druipers lopen langs de wanden naar beneden. En in het kleurgeweld zijn ronde witte gaten opengelaten, als herinnering aan de kunstwerken die er ooit hebben gehangen.

Katharina Grosse Wie bekend is met de stralend witte expositieruimtes van De Appel zal ze de komende weken niet meer herkennen. Voor haar tentoonstelling Holey Residue heeft de Duitse kunstenaar Katharina Grosse (1961) de vloeren en wanden van top tot teen bedekt met grafitti, doeken, zand, klei en styrofoam platen. Gewapend met spuitpistool en spuitbus, en gekleed in witte overal, masker, handschoenen en oorbeschermers ging Grosse de afgelopen weken de diverse zalen te lijf. Onderscheid in oppervlak maakte de kunstenaar niet. Haar schilderingen gaan moeiteloos over van muur naar plafond of vloer en krommen zich om hoeken en deuren. De toeschouwer staat letterlijk middenin het schilderij. Druipers lopen langs de wanden naar beneden. En in het kleurgeweld zijn ronde witte gaten opengelaten, als herinnering aan de kunstwerken die er ooit hebben gehangen. Holey Residue. Installatie van Katharina Grosse 11 febr t/m 26 maart in De Appel, Nieuwe Spiegelstraat 10. Di t/m zo 11-18u. Untitled, 2004, acrylic on wall, floor and various objects, Dusseldorf (Foto Nic Tenwiggenhorn) ©Katharina Grosse und VG Bild-Kunst, Bonn 2006.
Katharina Grosse Wie bekend is met de stralend witte expositieruimtes van De Appel zal ze de komende weken niet meer herkennen. Voor haar tentoonstelling Holey Residue heeft de Duitse kunstenaar Katharina Grosse (1961) de vloeren en wanden van top tot teen bedekt met grafitti, doeken, zand, klei en styrofoam platen. Gewapend met spuitpistool en spuitbus, en gekleed in witte overal, masker, handschoenen en oorbeschermers ging Grosse de afgelopen weken de diverse zalen te lijf. Onderscheid in oppervlak maakte de kunstenaar niet. Haar schilderingen gaan moeiteloos over van muur naar plafond of vloer en krommen zich om hoeken en deuren. De toeschouwer staat letterlijk middenin het schilderij. Druipers lopen langs de wanden naar beneden. En in het kleurgeweld zijn ronde witte gaten opengelaten, als herinnering aan de kunstwerken die er ooit hebben gehangen. Holey Residue. Installatie van Katharina Grosse 11 febr t/m 26 maart in De Appel, Nieuwe Spiegelstraat 10. Di t/m zo 11-18u. Untitled, 2004, acrylic on wall, floor and various objects, Dusseldorf (Foto Nic Tenwiggenhorn) ©Katharina Grosse und VG Bild-Kunst, Bonn 2006.

Holey Residue. Installatie van Katharina Grosse 11 febr t/m 26 maart in De Appel, Nieuwe Spiegelstraat 10. Di t/m zo 11-18u.