www.nrc.nl

Weblog New York. Correspondent Freek Staps schrijft op www.nrc.nl/newyork over de achterkant van het mode-evenement Fashion Week. “Bekende namen genoeg op de New York Fashion Week: de modeshows van Ralph Lauren en Donna Karan zijn vrijdag, Kate Spade is morgen. [...] Letterlijk om de hoek van mijn kantoor, in Bryant Park, liggen de catwalks en de mooiste vrouwen en beste ontwerpers van de wereld doen de stad aan. Maar er is een achterkant aan al dat moois. En daar kijk ik dan tegenaan.“ Freek Staps maakte een videofilmpje over die “achterkant'.

iPod-spijkerbroek
iPod-spijkerbroek

Beet. Herbert Blankesteijn windt zich in zijn technologierubriek Beet op www.nrc.nl/beet op over nieuwe hypes. “We leven in een tijd van hernieuwd digitaal optimisme, dus steekt er nieuwe humbug de kop op. De iPod-spijkerbroek bijvoorbeeld, een behoorlijk zielige innovatie. Het is een broek met iPod-houder, bedrading, alsmede een meegeleverde afstandsbediening, zodat de muziekspeler niet uit de zak gehaald hoeft te worden. Een afstandsbediening om de iPod niet uit de zak te hoeven halen? En waar laten we dan de afstandsbediening?“

Mocht de bezitter van de broek aandrang hebben de remote in zijn broekzak te stoppen, dan hoopt Herbert Blankesteijn in zijn rubriek “dat er een gadget is meegeleverd om de afstandsbediening op afstand te bedienen zodat deze niet uit de zak gehaald hoeft te worden.“

Laten we de broek met iPod-kit even vergelijken met de auto met carkit, schrijft hij. “Zo'n carkit heb je omdat je elke dag in de auto stapt en dan het mobieltje ergens kwijt moet. Probleem met broeken is dat je niet elke dag dezelfde aantrekt! Hoe zou het komen dat je zulke kledingstukken wel in enthousiaste stukjes op internet ziet, maar niet op straat?“