Van broodbeleg naar financiële kant van afval

Henk Slagt (45) wordt financieel bestuurder van afvalbedrijf Van Gansewinkel. Hij komt van Meester Stegeman, de producent van vleeswaren en worst die onderdeel is van voedingsmiddelenconcern Sara Lee, waar Slagt ook de koffie- en thee-activiteiten in Hongarije financieel leidde. Daarvoor was hij officier bij de Marine. “Ik houd ervan om af en toe de bakens te verzetten. Na 10 jaar Marine en 11 jaar Sara Lee was het tijd voor een nieuwe stap.“

Dat werd Van Gansewinkel, één van de grootste afvalbedrijven van Nederland, met 4.000 werknemers en een half miljard omzet.

Slagt volgde na een aantal jaren op zee een studie accountancy. “Veel Marine-officieren gaan “de bureaucratie' in. Daar had ik niet zo'n trek in. Na een korte tijd bij de interne accountantsdienst van Defensie ben ik naar het bedrijfsleven overgestapt.“

Jochen van Barschot

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot