Thema: Olympische Winterspelen

Van 10 tot en met 26 februari vinden in Turijn de twintigste Olympische Winterspelen plaats. Voor Nederland zullen 35 sporters uitkomen in verschillende disciplines: schaatsen, shorttrack, snowboarden en bobsleeën. Wie zijn de kanshebbers, wie de geduchte tegenstanders en hebben we de nieuwe waxtechniek al onder de knie? De wereld een ijsbaan.

De gouden medaille van de Winterspelen 2006 is een ontwerp van de Italiaan Dario Quatrini Foto Reuters The gold medal of the Turin Winter Olympic games, designed by Italian designer Dario Quatrini, is seen in Turin, northern Italy January 10, 2006. REUTERS/Daniele La Monaca
De gouden medaille van de Winterspelen 2006 is een ontwerp van de Italiaan Dario Quatrini Foto Reuters The gold medal of the Turin Winter Olympic games, designed by Italian designer Dario Quatrini, is seen in Turin, northern Italy January 10, 2006. REUTERS/Daniele La Monaca REUTERS