Televisie Film van de dag

The Last Boy Scout. Een typische Bruce Willis film: harde actie en grove humor. Willis vat het in de film zelf zo samen: “This is the nineties. You don't just go around punching people. You have to say something cool first.“ En toen moest Quentin Tarantino's carrière nog beginnen. Natuurlijk kreeg hij een rol in Pulp Fiction (1994). Willis (1955) is nog steeds van de partij in dit soort films, bijvoorbeeld in de stripverfilming Sin City, en hij wordt er nog steeds beter in. In The Last Boy Scout is Bruce Willis een verlopen detective die zich nu eens beweegt in de wereld van het American football, waar de corruptie gelukkig welig tiert en de vrouwen net zo ontrouw zijn als elders. Zijn maatje is de voormalige footballspeler Damon Wayans, en zijn vriendin Halle Berry.

(Tony Scott, 1991, VS), SBS6, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

    • Bianca Stigter