Sybren Jansma

Jansma (24) is bij de bobsleeërs Fries onder Groningers. De oud-atleet is de remmer van stuurman Arend Glas in de tweemansbob en zit in Turijn ook in de viermansbob. Jansma uit Opeinde - bijna twee meter groot en van 100 kg zwaar - heeft zich in het olympische seizoen volledig op bobsleeën gestort. Zijn studie Human Technology aan de Hanzehogechool in Groningen krijgt pas na de Olympische Spelen weer aandacht. Hij keert dan ook terug naar zijn studentenkamer in Groningen, die hij zo lang heeft onderverhuurd. Jansma ziet deelname aan de Spelen als een beloning voor vier jaar buffelen en ingrijpende beperking van zijn sociale leven.

De Nederlandse Olympische ploeg BOBSLEEEN Sybren Jansma Jansma (24) is bij de bobsleeërs Fries onder Groningers. De oud-atleet is de remmer van stuurman Arend Glas in de tweemansbob en zit in Turijn ook in de viermansbob. Jansma uit Opeinde - bijna twee meter groot en van 100 kg zwaar - heeft zich in het olympische seizoen volledig op bobsleeën gestort. Zijn studie Human Technology aan de Hanzehogechool in Groningen krijgt pas na de Olympische Spelen weer aandacht. Hij keert dan ook terug naar zijn studentenkamer in Groningen, die hij zo lang heeft onderverhuurd. Jansma ziet deelname aan de Spelen als een beloning voor vier jaar buffelen en ingrijpende beperking van zijn sociale leven. Foto Bobsleigh Support Sybren Jansma FOTO: Bobsleigh Support Bobsleigh Support