Sven Kramer

Kramer (19) is het grootste schaatstalent van Nederland. Typische allrounder. In Turijn outsider op de 1.500 meter en kansrijk op de vijf en tien kilometer en de ploegenachtervolging. Zoon van oud-schaatser Yep Kramer. De wereldkampioen junioren brak vorig seizoen door bij de senioren met een eerste plaats op de NK, een tweede plaats op de EK en een derde plaats op de WK. Verhuisde vorige zomer van Jong Oranje naar TVM, waar hij zich zonder problemen aan het profmilieu aanpaste. Reed in november 2005 een wereldrecord op de vijf kilometer in Salt Lake City. Schaatst technisch perfect en kan ook “race in race' rijden, lees: zijn tegenstanders opjagen.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Sven Kramer Kramer (19) is het grootste schaatstalent van Nederland. Typische allrounder. In Turijn outsider op de 1.500 meter en kansrijk op de vijf en tien kilometer en de ploegenachtervolging. Zoon van oud-schaatser Yep Kramer. De wereldkampioen junioren brak vorig seizoen door bij de senioren met een eerste plaats op de NK, een tweede plaats op de EK en een derde plaats op de WK. Verhuisde vorige zomer van Jong Oranje naar TVM, waar hij zich zonder problemen aan het profmilieu aanpaste. Reed in november 2005 een wereldrecord op de vijf kilometer in Salt Lake City. Schaatst technisch perfect en kan ook “race in race' rijden, lees: zijn tegenstanders opjagen. Foto Bas Czerwinski SVEN KRAMER. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas