Stefan Groothuis

Groothuis (24) is een talentvolle maar wisselvallige sprinter. Zo werd hij in november 2005 tweede bij een wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City op de 1.000 meter en eindigde hij de volgende dag in hetzelfde deelnemersveld achterin het klassement. Eind december plaatste hij zich op de 1.000 meter voor de Spelen ten koste van olympisch kampioen Gerard van Velde. Begin januari won hij - wederom vóór de gevestigde orde - de Nederlandse sprinttitel. Alleen zijn ploeggenoot Jan Bos ontbrak toen. Beide rijders van Telfort beschouwen de 1.000 meter als hun favoriete afstand in Turijn. Groothuis is daar outsider. Op de andere nummers komt hij niet in actie.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Stefan Groothuis Groothuis (24) is een talentvolle maar wisselvallige sprinter. Zo werd hij in november 2005 tweede bij een wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City op de 1.000 meter en eindigde hij de volgende dag in hetzelfde deelnemersveld achterin het klassement. Eind december plaatste hij zich op de 1.000 meter voor de Spelen ten koste van olympisch kampioen Gerard van Velde. Begin januari won hij - wederom vóór de gevestigde orde - de Nederlandse sprinttitel. Alleen zijn ploeggenoot Jan Bos ontbrak toen. Beide rijders van Telfort beschouwen de 1.000 meter als hun favoriete afstand in Turijn. Groothuis is daar outsider. Op de andere nummers komt hij niet in actie. Foto WFA WFA49:SCHAATSEN:AEGON NK SPRINT:ASSEN;08JAN2006- Stefan Groothuis heeft zondag in Assen voor de eerste keer in zijn carriere de Nederlandse sprinttitel veroverd. De rijder van Telfort eindigde op de afsluitende 1000 meter als tweede. Dat was voldoende voor de eindoverwinning. WFA/mc/str. Soenar Chamid WFA WFA