Simon Kuipers

Kuipers (23) was de revelatie van dit seizoen, toen hij op de drie korte afstanden vaak de beste Nederlander was. De sterke atleet is volgens zijn trainer Jac Orie een rijder met grote mogelijkheden. In het olympisch seizoen leek hij klaar voor een sprong naar de wereldtop, totdat een liesblessure hem eind december parten speelde bij kwalificatiewedstrijden voor de Spelen. Hij werd daardoor uitgeschakeld voor de 500 meter en de 1.000 meter. Op de 1.500 meter kreeg hij een herkansing in de vorm van een skate-off. Net hersteld van de blessure versloeg hij Rhian Ket op het nippertje. In Turijn is hij kansrijk op de “mijl', maar dat geldt ook voor een dozijn anderen.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Simon Kuipers Kuipers (23) was de revelatie van dit seizoen, toen hij op de drie korte afstanden vaak de beste Nederlander was. De sterke atleet is volgens zijn trainer Jac Orie een rijder met grote mogelijkheden. In het olympisch seizoen leek hij klaar voor een sprong naar de wereldtop, totdat een liesblessure hem eind december parten speelde bij kwalificatiewedstrijden voor de Spelen. Hij werd daardoor uitgeschakeld voor de 500 meter en de 1.000 meter. Op de 1.500 meter kreeg hij een herkansing in de vorm van een skate-off. Net hersteld van de blessure versloeg hij Rhian Ket op het nippertje. In Turijn is hij kansrijk op de “mijl', maar dat geldt ook voor een dozijn anderen. Simon Kuipers Gumussu, Mustafa / FPh-