Rintje Ritsma

Ritsma (35) bevindt zich in de herfst van zijn loopbaan. De zesvoudig Europees en viervoudig wereldkampioen allround was de eerste schaatsmiljonair. Krijgt alsnog de kans op een gouden olympische medaille. Won eerder twee keer zilver en drie keer brons. Plaatste zich als reserverijder voor het achtervolgingsteam, nadat hij zich op de individuele nummers niet wist te kwalificeren. Hoopt op een startplaats in de voorronden van het ploegenspel. In dat geval maakt hij aanspraak op een medaille, ook als zijn ploeggenoten de finale schaatsen. De “Beer van Lemmer' is dan recordhouder: nooit eerder nam een Nederlandse schaatser vijf keer aan de Spelen deel.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Rintje Ritsma Ritsma (35) bevindt zich in de herfst van zijn loopbaan. De zesvoudig Europees en viervoudig wereldkampioen allround was de eerste schaatsmiljonair. Krijgt alsnog de kans op een gouden olympische medaille. Won eerder twee keer zilver en drie keer brons. Plaatste zich als reserverijder voor het achtervolgingsteam, nadat hij zich op de individuele nummers niet wist te kwalificeren. Hoopt op een startplaats in de voorronden van het ploegenspel. In dat geval maakt hij aanspraak op een medaille, ook als zijn ploeggenoten de finale schaatsen. De “Beer van Lemmer' is dan recordhouder: nooit eerder nam een Nederlandse schaatser vijf keer aan de Spelen deel. Foto Sitel Rintje Ritsma FOTO: Sitel Sitel