Radio Voorkeur

Kunststof. Schrijver Justus van Oel vertelt over zijn toneelstuk Vuur waarin hij een Amsterdamse politieagent van Marokkaanse afkomst op de dag van de moord op Theo van Gogh opvoert. Van Oel schreef ook de door Van Gogh geregisseerde serie Najib & Julia. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur een gesprek met oud-raadslid van GroenLinks in Amsterdam Saar Boerlage over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Verder regisseur Dick Hauser over de combinatie van tekst en muziek n.a.v. de productie Andersen Anders, gebaseerd op het sprookje De Reisgenoot van Hans Christian Andersen. Tevens dichter Simon Vinkenoog over de Vlaamse dichter Paul van Ostayen en in het laatste uur laat Jan Donkers uit zijn persoonlijk archief oude interviews en live opnamen van Joe South horen. 747AM, 20.03-23.00u.

Casa luna. Psychologe Frumke van Egmond praat over vernieuwing van het onderwijs en het motiveren van kinderen. Zij begint dit jaar met een onderwijsvorm in Noordwijk, waarbij het bedrijfsleven actief wordt betrokken.Radio1, 0.04-0.45u.