Prinses Laurentien zit AKO-jury voor

Amsterdam, 8 febr. Prinses Laurentien zit de jury voor van de AKO Literatuurprijs 2006. De andere leden zijn Elsbeth Etty van NRC Handelsblad, Jos Borré van De Morgen, Johan De Haes van de VRT en Rob Schouten van Trouw en Vrij Nederland. Ook tv-presentator Wim Sanders van het boekenprogramma van NRC Handelsblad en VPRO is in zijn hoedanigheid van `bezeten lezer` lid van de jury. De prijs, 50.000 euro van Stichting Jacques de Leeuw, wordt eind oktober uitgereikt. Vorig jaar kreeg Jan Siebelink de prijs voor zijn roman Knielen op een bed violen.

Rectificatie / Gerectificeerd

In het bericht Prinses Laurentien zit AKO-jury voor (8 februari, pagina 9) is sprake van tv-presentator Wim Sanders van het boekenprogramma van NRC Handelsblad en de VPRO. Hij heet Wim Brands.