Paulien van Deutekom

Van Deutekom (26) plaatste zich in december vorig jaar bij het olympisch kwalificatietoernooi heel verrassend voor de 1.500 meter in Turijn. Ze eindigde achter Ireen Wüst maar voor de sterker geachte Renate Groenewold. De studente pedagogiek is ook kandidate voor de ploegenachtervolging in het Nederlandse vrouwenteam. Ze miste plaatsing op de 1.000 meter. In een skate-off verloor ze op deze afstand vorige maand van Barbara de Loor. De gewestelijke rijdster wordt bij de Regiotop van de KNSB getraind door Wopke de Vegt. Ze staat in de belangstelling van commerciële ploegen en hoopt na de Spelen een lucratief contract af te sluiten bij een profteam.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Paulien van Deutekom Van Deutekom (26) plaatste zich in december vorig jaar bij het olympisch kwalificatietoernooi heel verrassend voor de 1.500 meter in Turijn. Ze eindigde achter Ireen Wüst maar voor de sterker geachte Renate Groenewold. De studente pedagogiek is ook kandidate voor de ploegenachtervolging in het Nederlandse vrouwenteam. Ze miste plaatsing op de 1.000 meter. In een skate-off verloor ze op deze afstand vorige maand van Barbara de Loor. De gewestelijke rijdster wordt bij de Regiotop van de KNSB getraind door Wopke de Vegt. Ze staat in de belangstelling van commerciële ploegen en hoopt na de Spelen een lucratief contract af te sluiten bij een profteam. Foto Karel Zwaneveld 02012006. Heerenveen. Nederland. Schaatsen. Olympische Spelen Turijn. Portret van Pauline van Deutekom. Foto Karel Zwaneveld Zwaneveld, Karel