Nicolien Sauerbreij

Voor Sauerbreij (26) staan de Olympische Spelen in Turijn ook in het teken van de revanche. Vier jaar geleden in Salt Lake City was haar snowboard niet goed gewaxt, waardoor ze op de parallel reuzenslalom een finaleplaats misliep. Over dat amateurisme maakte Joop Alberda, de toenmalige technisch directeur van de olympische ploeg, zich erg boos. Sauerbreij is er veel aan gelegen in Turijn een tweede afgang te voorkomen. Ze heeft voor deze winter zelfs een eigen waxman in dienst genomen. Sauerbreij, die wordt begeleid door haar vader Maarten, presteert dit seizoen nog niet naar wens. Zij hoopt deze keer van dergelijke problemen verstoken te blijven.

De Nederlandse Olympische ploeg SNOWBOARDEN Nicolien Sauerbreij Voor Sauerbreij (26) staan de Olympische Spelen in Turijn ook in het teken van de revanche. Vier jaar geleden in Salt Lake City was haar snowboard niet goed gewaxt, waardoor ze op de parallel reuzenslalom een finaleplaats misliep. Over dat amateurisme maakte Joop Alberda, de toenmalige technisch directeur van de olympische ploeg, zich erg boos. Sauerbreij is er veel aan gelegen in Turijn een tweede afgang te voorkomen. Ze heeft voor deze winter zelfs een eigen waxman in dienst genomen. Sauerbreij, die wordt begeleid door haar vader Maarten, presteert dit seizoen nog niet naar wens. Zij hoopt deze keer van dergelijke problemen verstoken te blijven. Foto Michael Kooren 02-01-2006, Nieuwegein. Olympische afvaardiging Turijn 2006, Nicolien Sauerbreij, snowboard. foto Michael Kooren.
De Nederlandse Olympische ploeg SNOWBOARDEN Nicolien Sauerbreij Voor Sauerbreij (26) staan de Olympische Spelen in Turijn ook in het teken van de revanche. Vier jaar geleden in Salt Lake City was haar snowboard niet goed gewaxt, waardoor ze op de parallel reuzenslalom een finaleplaats misliep. Over dat amateurisme maakte Joop Alberda, de toenmalige technisch directeur van de olympische ploeg, zich erg boos. Sauerbreij is er veel aan gelegen in Turijn een tweede afgang te voorkomen. Ze heeft voor deze winter zelfs een eigen waxman in dienst genomen. Sauerbreij, die wordt begeleid door haar vader Maarten, presteert dit seizoen nog niet naar wens. Zij hoopt deze keer van dergelijke problemen verstoken te blijven. Foto Michael Kooren 02-01-2006, Nieuwegein. Olympische afvaardiging Turijn 2006, Nicolien Sauerbreij, snowboard. foto Michael Kooren. Kooren, Michael