Moniek Kleinsman

Kleinsman (23) behaalde vorig seizoen ook tot haar eigen verbazing de Nederlandse allroundtitel in Heerenveen. De kleine schaatsster uit Twente was een jaar eerder nog verwijderd uit de KNSB-opleidingsploeg, omdat ze geen talent zou hebben. Ze vond onderdak bij sponsor DSB, waar oud-bondscoach Jan Wiebe Last haar trainer is. Ze werd afgelopen schaatsjaar, na het nationale kampioenschap, ook nog verdienstelijk zevende op de EK en achtste op de WK allround. Dit seizoen begon zij weinig hoopgevend, maar Kleinsman was net op tijd in vorm om in december 2005 een olympisch startbewijs voor de drie kilometer in Turijn af te dwingen.

Utrecht, NK Allround, 270106. Moniek Kleinsman, portretje voor Ol bijlage, Turijn, foto Michael Kooren
Utrecht, NK Allround, 270106. Moniek Kleinsman, portretje voor Ol bijlage, Turijn, foto Michael Kooren Kooren, Michael