Mark Tuitert

Tuitert (25) gold als de “coming man' van het Nederlandse schaatsen, nadat hij in 2004 Europees kampioen allround werd. Sindsdien vallen zijn prestaties tegen en kan hij zich zelfs niet meer op zijn favoriete 1.500 meter in positieve zin onderscheiden. Hij kwam dit seizoen een paar keer ten val en liep rechtstreekse plaatsing voor de Spelen mis. Eind januari profiteerde hij van een uitgedund deelnemersveld op de NK allround en werd hij, zonder goed te rijden, voor het eerst Nederlands kampioen. Als loon naar werken werd hij als reserverijder aangewezen voor de ploegenachtervolging in Turijn. In deze discipline was hij vorig jaar nog basisrijder én wereldkampioen.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Mark Tuitert Tuitert (25) gold als de “coming man' van het Nederlandse schaatsen, nadat hij in 2004 Europees kampioen allround werd. Sindsdien vallen zijn prestaties tegen en kan hij zich zelfs niet meer op zijn favoriete 1.500 meter in positieve zin onderscheiden. Hij kwam dit seizoen een paar keer ten val en liep rechtstreekse plaatsing voor de Spelen mis. Eind januari profiteerde hij van een uitgedund deelnemersveld op de NK allround en werd hij, zonder goed te rijden, voor het eerst Nederlands kampioen. Als loon naar werken werd hij als reserverijder aangewezen voor de ploegenachtervolging in Turijn. In deze discipline was hij vorig jaar nog basisrijder én wereldkampioen. Foto Sake Elzinga 9-01-2003-Nederland-Heerenveen . EK schaatsen, 500 m heren. Mark Tuitert is zeer blij met zijn resultaat op de 500 een 2e plaats.
De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Mark Tuitert Tuitert (25) gold als de “coming man' van het Nederlandse schaatsen, nadat hij in 2004 Europees kampioen allround werd. Sindsdien vallen zijn prestaties tegen en kan hij zich zelfs niet meer op zijn favoriete 1.500 meter in positieve zin onderscheiden. Hij kwam dit seizoen een paar keer ten val en liep rechtstreekse plaatsing voor de Spelen mis. Eind januari profiteerde hij van een uitgedund deelnemersveld op de NK allround en werd hij, zonder goed te rijden, voor het eerst Nederlands kampioen. Als loon naar werken werd hij als reserverijder aangewezen voor de ploegenachtervolging in Turijn. In deze discipline was hij vorig jaar nog basisrijder én wereldkampioen. Foto Sake Elzinga 9-01-2003-Nederland-Heerenveen . EK schaatsen, 500 m heren. Mark Tuitert is zeer blij met zijn resultaat op de 500 een 2e plaats. Elzinga, Sake