Marianne Timmer

Timmer (31) teert nog altijd op haar twee gouden medailles bij de Spelen van Nagano waar zij in 1998 de status van schaatsdiva kreeg aangemeten. Na een paar mindere seizoenen, mede als gevolg van een scheiding van haar coach én levensgezel Peter Mueller, keerde ze in 2004 terug aan de top met het behalen van de wereldtitel sprint. Dit seizoen is de vriendin van AZ-doelman Henk Timmer steeds harder gaan schaatsen. Ze werd vorige maand vierde op de WK sprint in Heerenveen en behoort in Turijn tot de outsiders op de 1.000 meter, haar favoriete afstand. Op de 500 meter boekte ze veel vooruitgang maar op die afstand is de buitenlandse concurrentie groter.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Marianne Timmer Timmer (31) teert nog altijd op haar twee gouden medailles bij de Spelen van Nagano waar zij in 1998 de status van schaatsdiva kreeg aangemeten. Na een paar mindere seizoenen, mede als gevolg van een scheiding van haar coach én levensgezel Peter Mueller, keerde ze in 2004 terug aan de top met het behalen van de wereldtitel sprint. Dit seizoen is de vriendin van AZ-doelman Henk Timmer steeds harder gaan schaatsen. Ze werd vorige maand vierde op de WK sprint in Heerenveen en behoort in Turijn tot de outsiders op de 1.000 meter, haar favoriete afstand. Op de 500 meter boekte ze veel vooruitgang maar op die afstand is de buitenlandse concurrentie groter. Foto Bas Czerwinski MARIANNE TIMMER. FOTO BAS CZERWINSKI
De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Marianne Timmer Timmer (31) teert nog altijd op haar twee gouden medailles bij de Spelen van Nagano waar zij in 1998 de status van schaatsdiva kreeg aangemeten. Na een paar mindere seizoenen, mede als gevolg van een scheiding van haar coach én levensgezel Peter Mueller, keerde ze in 2004 terug aan de top met het behalen van de wereldtitel sprint. Dit seizoen is de vriendin van AZ-doelman Henk Timmer steeds harder gaan schaatsen. Ze werd vorige maand vierde op de WK sprint in Heerenveen en behoort in Turijn tot de outsiders op de 1.000 meter, haar favoriete afstand. Op de 500 meter boekte ze veel vooruitgang maar op die afstand is de buitenlandse concurrentie groter. Foto Bas Czerwinski MARIANNE TIMMER. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas