Leers samen met Heideroosjes

Leers samen met Heideroosjes Maastricht, 8 febr. Burgemeester Gerd Leers van Maastricht (midden) heeft gisteren samen met de Limburgse punkband Heideroosjes een “wietlied' gepresenteerd. Het nummer, genaamd “Da's toch dope, man!', is een protestsong tegen het landelijke drugsbeleid. Leers wil met het liedje regulering van het softdrugsbeleid onder een breder publiek bekendmaken. Leers (CDA) pleitte voor legale wietteelt, omdat hij het niet aanvaardbaar vindt dat de verkoop van softdrugs wordt gedoogd, terwijl de aanvoer van wiet en de productie ervan illegaal zijn. Minister Donner (Justitie, CDA) is tegen een experiment met legale wietteelt. Foto WFA WFA56:WIETLIED:MAASTRICHT;07FEB2006 - Burgemeester Gerd Leers van Maastricht mag dan wel geen hanekam hebben, toch gingt hij samen met de Limburgse punkband De Heideroosjes een 'wietlied' opnemen. Het ist een protestsong tegen het landelijke drugsbeleid, stelde een woordvoerster van de gemeente Maastricht woensdag. Leers hoopt op die manier zijn plannen voor het reguleren van de wietteelt onder een breder publiek bekend te maken. Leers reageert hiermee bovendien op een lied dat zes burgemeesters van buurgemeenten van Maastricht een maand geleden op cd zetten. In hun 'Sjerke dae wil de wiet kwiet' (Gerd die wil de wiet kwijt) nemen ze het wietplan van Leers op de hak.WFA/jvdh/str. Paul Mellaart WFA
Leers samen met Heideroosjes Maastricht, 8 febr. Burgemeester Gerd Leers van Maastricht (midden) heeft gisteren samen met de Limburgse punkband Heideroosjes een “wietlied' gepresenteerd. Het nummer, genaamd “Da's toch dope, man!', is een protestsong tegen het landelijke drugsbeleid. Leers wil met het liedje regulering van het softdrugsbeleid onder een breder publiek bekendmaken. Leers (CDA) pleitte voor legale wietteelt, omdat hij het niet aanvaardbaar vindt dat de verkoop van softdrugs wordt gedoogd, terwijl de aanvoer van wiet en de productie ervan illegaal zijn. Minister Donner (Justitie, CDA) is tegen een experiment met legale wietteelt. Foto WFA WFA56:WIETLIED:MAASTRICHT;07FEB2006 - Burgemeester Gerd Leers van Maastricht mag dan wel geen hanekam hebben, toch gingt hij samen met de Limburgse punkband De Heideroosjes een 'wietlied' opnemen. Het ist een protestsong tegen het landelijke drugsbeleid, stelde een woordvoerster van de gemeente Maastricht woensdag. Leers hoopt op die manier zijn plannen voor het reguleren van de wietteelt onder een breder publiek bekend te maken. Leers reageert hiermee bovendien op een lied dat zes burgemeesters van buurgemeenten van Maastricht een maand geleden op cd zetten. In hun 'Sjerke dae wil de wiet kwiet' (Gerd die wil de wiet kwijt) nemen ze het wietplan van Leers op de hak.WFA/jvdh/str. Paul Mellaart WFA WFA