Kritiek bij uitvaart weduwe King

Kritiek bij uitvaart weduwe King Lithonia, 8 febr. De Amerikaanse dominee Jesse Jackson bidt tijdens een van de diensten voor Coretta King, de vorige week overleden weduwe van dominee en burgerrechtenactivist Martin Luther King. Zij werd gisteren begraven in de staat Georgia, in aanwezigheid van de oud-presidenten Carter, Bush en Clinton, en de huidige president Bush. Enkele sprekers stelden dat, 38 jaar na de moord op King, diens “droom' van raciale gelijkheid, niet is vervuld. Ze hekelden ook de oorlog in Irak en het afluisteren van burgers door de federale overheid. (Foto Reuters) Rev. Jesse Jackson reacts during a prayer service for Coretta Scott King at the new Ebenezer Baptist Church in Atlanta February 6, 2006. Coretta Scott King, wife of Martin Luther King Jr., died on January 31 at the age of 78. REUTERS/John Bazemore/Pool REUTERS