Kitty van Haperen

Van Haperen (29) is meervoudig Nederlands kampioen speerwerpen. Met een afstand van 56,31 meter is ze nog steeds nationaal recordhoudster. Twee jaar geleden kwam ze tot de conclusie dat ze met speerwerpen geen progressie meer boekte, waarna ze inging op de uitnodiging van Ilse Broeders, een oud-clubgenote van de atletiekvereniging Attila, om eens mee te doen aan bobsleetrainingen. Sinds vorig jaar maakte ze deel uit van het Broeders-team en bij een selectiewedstrijd in Oberhof plaatste ze zich vorige maand ook voor de Olympische Spelen. Van Haperen vindt het leuk in teamverband te sporten; als speerwerpster was ze gewend alles alleen te doen.

De Nederlandse Olympische ploeg BOBSLEEEN Kitty van Haperen Van Haperen (29) is meervoudig Nederlands kampioen speerwerpen. Met een afstand van 56,31 meter is ze nog steeds nationaal recordhoudster. Twee jaar geleden kwam ze tot de conclusie dat ze met speerwerpen geen progressie meer boekte, waarna ze inging op de uitnodiging van Ilse Broeders, een oud-clubgenote van de atletiekvereniging Attila, om eens mee te doen aan bobsleetrainingen. Sinds vorig jaar maakte ze deel uit van het Broeders-team en bij een selectiewedstrijd in Oberhof plaatste ze zich vorige maand ook voor de Olympische Spelen. Van Haperen vindt het leuk in teamverband te sporten; als speerwerpster was ze gewend alles alleen te doen. Foto Team Broeders Kitty van Haperen Team Broeders