Jan Bos

Bos (30) werd acht jaar geleden de eerste Nederlandse wereldkampioen sprint en beleeft dit seizoen een tweede schaatsjeugd. Technische en flegmatieke rijder die met dank aan zijn nieuwe coach Ingrid Paul heeft leren knokken. Zijn afzet op het ijs ziet er nu ook krachtiger uit. Plaatste zich bij het olympisch kwalificatietoernooi voor de drie korte afstanden in Turijn. Eindigde vorige maand als derde bij het WK sprint in Heerenveen, waar hij nog niet eens in topvorm was. In Turijn is hij vooral kansrijk op de 1.000 meter, zijn favoriete afstand waarop hij bij de Spelen van 1998 en 2002 zilver behaalde. Op de 500 en 1.500 meter outsider voor een medaille.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Jan Bos Bos (30) werd acht jaar geleden de eerste Nederlandse wereldkampioen sprint en beleeft dit seizoen een tweede schaatsjeugd. Technische en flegmatieke rijder die met dank aan zijn nieuwe coach Ingrid Paul heeft leren knokken. Zijn afzet op het ijs ziet er nu ook krachtiger uit. Plaatste zich bij het olympisch kwalificatietoernooi voor de drie korte afstanden in Turijn. Eindigde vorige maand als derde bij het WK sprint in Heerenveen, waar hij nog niet eens in topvorm was. In Turijn is hij vooral kansrijk op de 1.000 meter, zijn favoriete afstand waarop hij bij de Spelen van 1998 en 2002 zilver behaalde. Op de 500 en 1.500 meter outsider voor een medaille. Foto Bas Czerwinski JAN BOS. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas