Guur weer

Een actief lagedrukgebied veroorzaakt een behoorlijk guur weertype. De depressie trekt heel langzaam richting Polen, zodat die voorlopig nog invloed blijft uitoefenen in onze omgeving. Pas vrijdag trekt deze depressie snel naar het oosten weg, waardoor een hogedrukgebied meer invloed krijgt. De wind neemt af, de buien raken we kwijt en het wordt enkele graden kouder.

Vanavond en vannacht trekt een gebied met koude lucht over ons land. De buien krijgen heel voorzichtig een winters karakter. Langs de kust is een klap onweer mogelijk. Dieper landinwaarts geven de buien steeds vaker hagel of natte sneeuw. Misschien dat het bijvoorbeeld in Zuid-Limburg of op de Veluwe korte tijd wit is door wat hagel of natte sneeuw.

De wind neemt boven land iets af, langs de kust blijft het stevig doorwaaien. De temperatuur weet tijdens opklaringen tot het vriespunt te dalen, direct aan zee komt het kwik op 2 of 3 graden boven nul uit.

Morgen houden de buien aan. Nog altijd is wat natte sneeuw mogelijk. Voor gladheid zullen de buien niet zorgen, het kwik komt in de middag ruim boven nul met 4 tot 6 graden. Tussen de buien door breekt de zon geregeld door. De wind waait nog altijd behoorlijk door, kracht 5 boven land, tot stormachtig, kracht 8, in het noordelijk kustgebied. Vanaf vrijdag wordt het droger, met af en toe zon en een dalende temperatuur. In de nachten gaat het enkele graden vriezen, overdag wordt het een graad of 3.