Gretha Smit

Smit (30) was de openbaring van de Spelen in Salt Lake City, waar ze met haar grote longinhoud en haar blozende wangen heel verrassend olympisch zilver won op de vijf kilometer. Ze raakte tijdens een huldiging zwaar geblesseerd aan een knie. De bloemiste uit Staphorst is van origine marathonschaatsster en won drie keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. In 1997 werd ze tweede in de laatste “echte' Elfstedentocht. Op de langebaan won ze twee keer zilver en twee keer brons bij de WK afstanden. Door zware en langdurige blessures raakte ze de afgelopen twee jaar achterop. Smit is nu hersteld en wist zich net te plaatsen voor de vijf kilometer in Turijn.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Gretha Smit Smit (30) was de openbaring van de Spelen in Salt Lake City, waar ze met haar grote longinhoud en haar blozende wangen heel verrassend olympisch zilver won op de vijf kilometer. Ze raakte tijdens een huldiging zwaar geblesseerd aan een knie. De bloemiste uit Staphorst is van origine marathonschaatsster en won drie keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. In 1997 werd ze tweede in de laatste “echte' Elfstedentocht. Op de langebaan won ze twee keer zilver en twee keer brons bij de WK afstanden. Door zware en langdurige blessures raakte ze de afgelopen twee jaar achterop. Smit is nu hersteld en wist zich net te plaatsen voor de vijf kilometer in Turijn. Foto Michael Kooren 02-01-2006, Nieuwegein. Olympische afvaardiging Turijn 2006, Gretha Smit . Schaatsen. foto Michael Kooren. Kooren, Michael