Erben Wennemars

Wennemars (30) werd vorige maand onttroond als (tweevoudig) wereldkampioen sprint. Hij had zich begin januari op de NK niet eens geplaatst voor de WK. Na een vertrouwensbreuk met zijn coach Jac Orie werd hij uit de ploeg Postcodeloterij gezet en op weg naar de Spelen traint hij mee met TVM. Daar doet hij aan vier disciplines mee: de drie korte afstanden en de ploegenachtervolging. Geboren vechtjas acht zich kansrijk op de 1.000 meter. Op de 500 en 1.500 meter een outsider voor een podiumplaats. Eeuwige piekeraar die zint op olympisch eremetaal. Eerdere pogingen in Nagano (1998) en Salt Lake City (2002) mislukten door pech (valpartij) en vormverlies.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Erben Wennemars Wennemars (30) werd vorige maand onttroond als (tweevoudig) wereldkampioen sprint. Hij had zich begin januari op de NK niet eens geplaatst voor de WK. Na een vertrouwensbreuk met zijn coach Jac Orie werd hij uit de ploeg Postcodeloterij gezet en op weg naar de Spelen traint hij mee met TVM. Daar doet hij aan vier disciplines mee: de drie korte afstanden en de ploegenachtervolging. Geboren vechtjas acht zich kansrijk op de 1.000 meter. Op de 500 en 1.500 meter een outsider voor een podiumplaats. Eeuwige piekeraar die zint op olympisch eremetaal. Eerdere pogingen in Nagano (1998) en Salt Lake City (2002) mislukten door pech (valpartij) en vormverlies. Foto Bas Czerwinski ERBEN WENNEMARS. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas