Eline Jurg

Bobsleepilote Jurg (32) neemt voor de tweede keer deel aan de Olympische Winterspelen. Vier jaar geleden in Salt Lake City, toen bobsleeën voor vrouwen voor het eerst op het programma stond, was ze er ook bij. Ze werd eervol zesde. Jurg, een geboren Rotterdamse die in Utrecht woont, baarde onlangs opzien door weer in zee te gaan met Rob Geurts - de bondscoach die vorig jaar juist werd ontslagen. Maar Jurgs resultaten vielen tegen, zodat ze met het oog op de Spelen besloot toch weer contact te zoeken met haar oude trainer. Het bestuur van de Nederlandse bobsleebond ging ermee akkoord, dat Geurts tot en met “Turijn' als haar persoonlijke coach optreedt.

De Nederlandse Olympische ploeg BOBSLEEEN Eline Jurg Bobsleepilote Jurg (32) neemt voor de tweede keer deel aan de Olympische Winterspelen. Vier jaar geleden in Salt Lake City, toen bobsleeën voor vrouwen voor het eerst op het programma stond, was ze er ook bij. Ze werd eervol zesde. Jurg, een geboren Rotterdamse die in Utrecht woont, baarde onlangs opzien door weer in zee te gaan met Rob Geurts - de bondscoach die vorig jaar juist werd ontslagen. Maar Jurgs resultaten vielen tegen, zodat ze met het oog op de Spelen besloot toch weer contact te zoeken met haar oude trainer. Het bestuur van de Nederlandse bobsleebond ging ermee akkoord, dat Geurts tot en met “Turijn' als haar persoonlijke coach optreedt. Foto Bureau Top/DigiDaan Bobsleeteam, Eline Jurg; Olympisch stadion Amsterdam
De Nederlandse Olympische ploeg BOBSLEEEN Eline Jurg Bobsleepilote Jurg (32) neemt voor de tweede keer deel aan de Olympische Winterspelen. Vier jaar geleden in Salt Lake City, toen bobsleeën voor vrouwen voor het eerst op het programma stond, was ze er ook bij. Ze werd eervol zesde. Jurg, een geboren Rotterdamse die in Utrecht woont, baarde onlangs opzien door weer in zee te gaan met Rob Geurts - de bondscoach die vorig jaar juist werd ontslagen. Maar Jurgs resultaten vielen tegen, zodat ze met het oog op de Spelen besloot toch weer contact te zoeken met haar oude trainer. Het bestuur van de Nederlandse bobsleebond ging ermee akkoord, dat Geurts tot en met “Turijn' als haar persoonlijke coach optreedt. Foto Bureau Top/DigiDaan Bobsleeteam, Eline Jurg; Olympisch stadion Amsterdam DigiDaan