Carl Verheijen

Verheijen (30) is gediplomeerd arts en zoon van de chef de mission van de Nederlandse olympische ploeg in Turijn. Net als zijn vader Eddy is hij een schaatser van de lange adem en dus uitblinker op de vijf en tien kilometer. Aan het begin van dit seizoen verkeerde hij al in topvorm, wat begin december resulteerde in een wereldrecord op de tien kilometer dat een paar weken later al weer verbeterd werd door de Amerikaan Chad Hedrick. Zelf reed hij na de jaarwisseling minder sterk, maar zijn coach Gerard Kemkers sprak van een logische terugval na zware trainingsarbeid. Verheijen, die nog nooit een olympische medaille won, doet ook mee aan de ploegenachtervolging.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Carl Verheijen Verheijen (30) is gediplomeerd arts en zoon van de chef de mission van de Nederlandse olympische ploeg in Turijn. Net als zijn vader Eddy is hij een schaatser van de lange adem en dus uitblinker op de vijf en tien kilometer. Aan het begin van dit seizoen verkeerde hij al in topvorm, wat begin december resulteerde in een wereldrecord op de tien kilometer dat een paar weken later al weer verbeterd werd door de Amerikaan Chad Hedrick. Zelf reed hij na de jaarwisseling minder sterk, maar zijn coach Gerard Kemkers sprak van een logische terugval na zware trainingsarbeid. Verheijen, die nog nooit een olympische medaille won, doet ook mee aan de ploegenachtervolging. Foto Karel Zwaneveld 02012006. Heerenveen. Nederland. Schaatsen. Olympische Spelen Turijn. Portret van Carl Verheijen. Foto Karel Zwaneveld Zwaneveld, Karel