Carien Kleibeuker

Kleibeuker (27) rijdt in Turijn alleen op de vijf kilometer, nadat ze bij het kwalificatietoernooi de voorspelling van enkele schaatskenners had waargemaakt met een afstandszege. Ze was eerder dit seizoen al de snelste Nederlandse geweest bij een wereldbekerwedstrijd, eveneens in haar woonplaats Heerenveen. Daar werkt ze parttime als fysiotherapeute. Op de ijsbaan is ze een laatbloeister. Ze werd in 2000 bij de WK afstanden vierde op de vijf kilometer, maar kon de stijgende lijn toen niet doorzetten. Pas vorige zomer ging ze intensief voor de lange afstanden trainen. Daarvoor hield ze zich ook bezig met marathonschaatsen. Kleibeuker is een “dark horse' in Turijn.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Carien Kleibeuker Kleibeuker (27) rijdt in Turijn alleen op de vijf kilometer, nadat ze bij het kwalificatietoernooi de voorspelling van enkele schaatskenners had waargemaakt met een afstandszege. Ze was eerder dit seizoen al de snelste Nederlandse geweest bij een wereldbekerwedstrijd, eveneens in haar woonplaats Heerenveen. Daar werkt ze parttime als fysiotherapeute. Op de ijsbaan is ze een laatbloeister. Ze werd in 2000 bij de WK afstanden vierde op de vijf kilometer, maar kon de stijgende lijn toen niet doorzetten. Pas vorige zomer ging ze intensief voor de lange afstanden trainen. Daarvoor hield ze zich ook bezig met marathonschaatsen. Kleibeuker is een “dark horse' in Turijn. Foto Michael Kooren 02-01-2006, Nieuwegein. Olympische afvaardiging Turijn 2006, Carien Kleibeuker, schaatsen. foto Michael Kooren.
De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Carien Kleibeuker Kleibeuker (27) rijdt in Turijn alleen op de vijf kilometer, nadat ze bij het kwalificatietoernooi de voorspelling van enkele schaatskenners had waargemaakt met een afstandszege. Ze was eerder dit seizoen al de snelste Nederlandse geweest bij een wereldbekerwedstrijd, eveneens in haar woonplaats Heerenveen. Daar werkt ze parttime als fysiotherapeute. Op de ijsbaan is ze een laatbloeister. Ze werd in 2000 bij de WK afstanden vierde op de vijf kilometer, maar kon de stijgende lijn toen niet doorzetten. Pas vorige zomer ging ze intensief voor de lange afstanden trainen. Daarvoor hield ze zich ook bezig met marathonschaatsen. Kleibeuker is een “dark horse' in Turijn. Foto Michael Kooren 02-01-2006, Nieuwegein. Olympische afvaardiging Turijn 2006, Carien Kleibeuker, schaatsen. foto Michael Kooren. Kooren, Michael