Beorn Nijenhuis

Nijenhuis (21) is geboren en getogen in Canada maar een zoon van Nederlandse ouders en nu woonachtig in Heerenveen. Het sprinttalent staat in het schaatspeloton bekend als intellectueel. Hij studeert via internet Engelse literatuur en praat graag in filosofische termen over zijn kansen en resultaten. Fysiek sterke rijder met opvallende techniek door zijn x-benen. Leek vorig seizoen door te stoten naar de wereldtop, maar stond dit jaar nog weinig op het podium. Bij TVM tijdelijk trainingsmaat van de meer ervaren Erben Wennemars, aan wie hij zich hoopt te kunnen optrekken in Turijn. Rijdt daar de 500 en 1.000 meter. Op beide afstanden geen groot kanshebber.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Beorn Nijenhuis Nijenhuis (21) is geboren en getogen in Canada maar een zoon van Nederlandse ouders en nu woonachtig in Heerenveen. Het sprinttalent staat in het schaatspeloton bekend als intellectueel. Hij studeert via internet Engelse literatuur en praat graag in filosofische termen over zijn kansen en resultaten. Fysiek sterke rijder met opvallende techniek door zijn x-benen. Leek vorig seizoen door te stoten naar de wereldtop, maar stond dit jaar nog weinig op het podium. Bij TVM tijdelijk trainingsmaat van de meer ervaren Erben Wennemars, aan wie hij zich hoopt te kunnen optrekken in Turijn. Rijdt daar de 500 en 1.000 meter. Op beide afstanden geen groot kanshebber. Foto Bas Czerwinski BJORN NIJENHUIS. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas