Barbara de Loor

De Loor (31) is een typische buitenrijdster die met haar grote lichaam en krachtige afzet onder moeilijke omstandigheden in het voordeel is ten opzichte van de lichtgewichten. Zo won zij vorig jaar in de sneeuw van Inzell heel verrassend de titel bij de WK afstanden op de 1.000 meter. Op overdekte banen is De Loor minder goed op dreef. Ze wist zich niet rechtstreeks voor de Spelen te plaatsen, mede door een virusinfectie. Na een skate-off met Paulien van Deutekom mag ze toch in Turijn starten op de 1.000 meter. Ziektes en blessures doorkruisen haar carrière die in 1993 bij de senioren begon. De Loor heeft astma en werd geopereerd aan haar hart.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Barbara de Loor De Loor (31) is een typische buitenrijdster die met haar grote lichaam en krachtige afzet onder moeilijke omstandigheden in het voordeel is ten opzichte van de lichtgewichten. Zo won zij vorig jaar in de sneeuw van Inzell heel verrassend de titel bij de WK afstanden op de 1.000 meter. Op overdekte banen is De Loor minder goed op dreef. Ze wist zich niet rechtstreeks voor de Spelen te plaatsen, mede door een virusinfectie. Na een skate-off met Paulien van Deutekom mag ze toch in Turijn starten op de 1.000 meter. Ziektes en blessures doorkruisen haar carrière die in 1993 bij de senioren begon. De Loor heeft astma en werd geopereerd aan haar hart. Foto Rien Zilvold apeldoorn 03-02-03 barbera de loor voor sport foto rien zilvold/nrc handelsblad
De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Barbara de Loor De Loor (31) is een typische buitenrijdster die met haar grote lichaam en krachtige afzet onder moeilijke omstandigheden in het voordeel is ten opzichte van de lichtgewichten. Zo won zij vorig jaar in de sneeuw van Inzell heel verrassend de titel bij de WK afstanden op de 1.000 meter. Op overdekte banen is De Loor minder goed op dreef. Ze wist zich niet rechtstreeks voor de Spelen te plaatsen, mede door een virusinfectie. Na een skate-off met Paulien van Deutekom mag ze toch in Turijn starten op de 1.000 meter. Ziektes en blessures doorkruisen haar carrière die in 1993 bij de senioren begon. De Loor heeft astma en werd geopereerd aan haar hart. Foto Rien Zilvold apeldoorn 03-02-03 barbera de loor voor sport foto rien zilvold/nrc handelsblad Zilvold, Rien