Arno Klaassen

Een jaar geleden pas begonnen met bobsleeën en nu al als remmer in de viermansbob present bij de Winterspelen. Het gaat snel sinds Klaassen (26) vorig jaar bij de Nederlandse atletiekkampioenschappen voor studenten werd gescout door stuurman Arend Glas. Een fascinatie voor snelheid had hij al, zodat de keus snel was gemaakt. Als student werktuigbouwkunde verbaast de Tilburger zich wel dat de technologie bij het bobsleeën zo strak is gereglementeerd. Op het gebied van aërodynamica en vering kan er volgens Klaassen nog veel verbeterd worden. Overigens heeft Klaassen in verband met de Spelen uitstel gekregen voor het maken van zijn afstudeeropdracht.

De Nederlandse Olympische ploeg BOBSLEEEN Arno Klaassen Een jaar geleden pas begonnen met bobsleeën en nu al als remmer in de viermansbob present bij de Winterspelen. Het gaat snel sinds Klaassen (26) vorig jaar bij de Nederlandse atletiekkampioenschappen voor studenten werd gescout door stuurman Arend Glas. Een fascinatie voor snelheid had hij al, zodat de keus snel was gemaakt. Als student werktuigbouwkunde verbaast de Tilburger zich wel dat de technologie bij het bobsleeën zo strak is gereglementeerd. Op het gebied van aërodynamica en vering kan er volgens Klaassen nog veel verbeterd worden. Overigens heeft Klaassen in verband met de Spelen uitstel gekregen voor het maken van zijn afstudeeropdracht. Foto Bobsleigh Support Arno Klaassen Bobsleigh Support