Arend Glas

Glas is hét gezicht van bobsleeënd Nederland. De 37-jarige Groninger loopt al dertien jaar mee en heeft zich voor “ Turijn' met zowel de twee- als viermansbob geplaatst. Glas runt fulltime een eigen bobsleeteam, zodat hij zijn universitaire opleiding Management en Organisatie in praktijk kan brengen. Glas is een bekwame stuurman en, ondanks zijn gewicht van 104 kg, als een explosieve starter. Hij geldt als iemand die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Dat leidde tot een moeizame relatie met de bobsleebond. Glas betreurt het dat de bond hem niet steunt de sport op een hoger plan te brengen. Hij doet voor de tweede keer aan de Spelen mee.

De Nederlandse Olympische ploeg BOBSLEEEN Arend Glas Glas is hét gezicht van bobsleeënd Nederland. De 37-jarige Groninger loopt al dertien jaar mee en heeft zich voor “ Turijn' met zowel de twee- als viermansbob geplaatst. Glas runt fulltime een eigen bobsleeteam, zodat hij zijn universitaire opleiding Management en Organisatie in praktijk kan brengen. Glas is een bekwame stuurman en, ondanks zijn gewicht van 104 kg, als een explosieve starter. Hij geldt als iemand die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Dat leidde tot een moeizame relatie met de bobsleebond. Glas betreurt het dat de bond hem niet steunt de sport op een hoger plan te brengen. Hij doet voor de tweede keer aan de Spelen mee. Foto Bobsleigh Support Arend Glas FOTO: Bobsleigh Support
De Nederlandse Olympische ploeg BOBSLEEEN Arend Glas Glas is hét gezicht van bobsleeënd Nederland. De 37-jarige Groninger loopt al dertien jaar mee en heeft zich voor “ Turijn' met zowel de twee- als viermansbob geplaatst. Glas runt fulltime een eigen bobsleeteam, zodat hij zijn universitaire opleiding Management en Organisatie in praktijk kan brengen. Glas is een bekwame stuurman en, ondanks zijn gewicht van 104 kg, als een explosieve starter. Hij geldt als iemand die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Dat leidde tot een moeizame relatie met de bobsleebond. Glas betreurt het dat de bond hem niet steunt de sport op een hoger plan te brengen. Hij doet voor de tweede keer aan de Spelen mee. Foto Bobsleigh Support Arend Glas FOTO: Bobsleigh Support Bobsleigh Support