Annette Gerritsen

Gerritsen (20) is de vriendin van Sven Kramer. Ze vertoont als schaatsster gelijkenis met Marianne Timmer, haar ploeggenote bij de ploeg Postcodeloterij. De twee rijdsters zijn bevriend en Gerritsen krijgt nuttige tips van de meer ervaren Timmer. Het jongste teamlid is een dochter van oud-schaatsster Ans Spaans, die in de jaren zeventig uitblonk op de kortebaan. Gerritsen junior is ook sprintster - op de langebaan. Ze werd vorige maand verrassend zesde bij de wereldkampioenschappen in Heerenveen en plaatste zich op dezelfde baan een maand eerder voor de 500 en de 1.000 meter in Turijn, waar ze nog meer dan haar voorbeeld Timmer, outsider is.

De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Annette Gerritsen Gerritsen (20) is de vriendin van Sven Kramer. Ze vertoont als schaatsster gelijkenis met Marianne Timmer, haar ploeggenote bij de ploeg Postcodeloterij. De twee rijdsters zijn bevriend en Gerritsen krijgt nuttige tips van de meer ervaren Timmer. Het jongste teamlid is een dochter van oud-schaatsster Ans Spaans, die in de jaren zeventig uitblonk op de kortebaan. Gerritsen junior is ook sprintster - op de langebaan. Ze werd vorige maand verrassend zesde bij de wereldkampioenschappen in Heerenveen en plaatste zich op dezelfde baan een maand eerder voor de 500 en de 1.000 meter in Turijn, waar ze nog meer dan haar voorbeeld Timmer, outsider is. Foto Bas Czerwinski ANNETTE GERRITSEN. FOTO BAS CZERWINSKI
De Nederlandse Olympische ploeg SCHAATSEN Annette Gerritsen Gerritsen (20) is de vriendin van Sven Kramer. Ze vertoont als schaatsster gelijkenis met Marianne Timmer, haar ploeggenote bij de ploeg Postcodeloterij. De twee rijdsters zijn bevriend en Gerritsen krijgt nuttige tips van de meer ervaren Timmer. Het jongste teamlid is een dochter van oud-schaatsster Ans Spaans, die in de jaren zeventig uitblonk op de kortebaan. Gerritsen junior is ook sprintster - op de langebaan. Ze werd vorige maand verrassend zesde bij de wereldkampioenschappen in Heerenveen en plaatste zich op dezelfde baan een maand eerder voor de 500 en de 1.000 meter in Turijn, waar ze nog meer dan haar voorbeeld Timmer, outsider is. Foto Bas Czerwinski ANNETTE GERRITSEN. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas