www.nrc.nl

Deze week op de scholierensite van nrc.nl:

Winterswijk 1-2-2006 Simcha de leeuw / vriendin Taida hollands dagboek ©foto eric brinkhorst
Winterswijk 1-2-2006 Simcha de leeuw / vriendin Taida hollands dagboek ©foto eric brinkhorst Brinkhorst, Eric

Op de bres voor Taïda

Simcha de Leeuw (foto) zit in Winterswijk op dezelfde school als Taïda Pasic, het 18-jarige meisje uit Kosovo dat uit de klas werd gehaald om te worden uitgezet. Samen met andere scholieren voerde Simcha actie om Taïda vrij te krijgen. Met succes, want eind vorige week bepaalde de rechter in ieder geval dat Taïda vrijgelaten moest worden uit het uitzetcentrum in Rotterdam. Ze mag bij haar pleegouders wonen en naar school gaan zolang de procedure over haar tijdelijke verblijfsvergunning loopt.

Simcha de Leeuw hield voor NRC Handelsblad vorige week een dagboek bij over de actie van haar school voor Taïda. De kwestie is overigens nog niet afgedaan, nu minister Verdonk het meisje heeft beschuldigd van fraude in haar poging een verblijfsvergunning te krijgen.

In het forum kunnen bezoekers hun mening kwijt over de houding van minister Verdonk en over de vraag of Taïda een tijdelijke verblijfsvergunning moet krijgen om haar eindexamen te kunnen doen.

In de weekkrant:

De missie naar Uruzgan gaat door; hoe worden de risico's zo klein mogelijk gehouden?

Jongerenjury kiest film 'Glue' als beste film

Leiden pakt ongemotiveerde student hard aan

De griffioen als dinosaurus

Grieken bouwen aan een nieuwe argonautenboot

De pestepidemie tussen 430 en 462 voor Christus blijkt een tyfusepidemie.

En verder: Tamar de Waal schreef een column over haar gevoelens bij de dood van een medescholier die ze nooit gekend heeft.