Radio Voorkeur

Kunststof. Zanger Xander de Buisonjé praat in dit cultuurmagazine over zijn zangcarrière en zijn nieuwste cd Succes. Hij begon bij de Nederlandstalige popformatie Volumnia! die onder andere de hit Hou me vast scoorde. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur onder meer een gesprek met Erik Voermans over zijn soundscapes op de elektrische gitaar en in het tweede uur teksten van de auteurs Thomas Verbogt, Esther Gerritsen, K.Michel en het duo Bernhard Christiansen & Sylvia Hubers. In het derde uur een bezoek aan het boomstamhuis van de familie Schra in Olst (Overijssel). Lex Schra bouwde het huis van grote Nederlandse bomen van een halve meter in doorsnede tot meer dan 15 meter lang samen met zijn 84-jarige vader. 747AM, 20.03-23.00u.

BNR Laat. Gesprek met Forum-voorman Sadik Harchaoui over de hoge werkloosheid onder allochtone jongeren, de overlast van probleemjongeren in wijken in de grote steden en over het plan om subsidies voor allochtonenprojecten af te schaffen. BNR, 23.02-24.00u.