Onstuimig met harde wind

Het rustige en overwegend bewolkte weer loopt op zijn eind. Vandaag al nam de westelijke wind geleidelijk in kracht toe.

De komende dagen belandt de wind in de noordwesthoek en wordt dan hard of zelfs stormachtig aan zee. Er worden dan buien aangevoerd, die echter wel door soms felle opklaringen worden afgewisseld. Al met al wordt het guur.

Na een meest bewolkte dag met wat motregen zal er komende nacht een storing van noordwest naar zuidoost over het land trekken. Dat gaat gepaard met flinke regenbuien en ook windstoten. Daarachter stroomt met een vrij krachtige, aan zee harde tot stormachtige wind uit west tot noordwest koele en onstabiele lucht binnen.

Verantwoordelijk voor het onstuimige weer is een actieve depressie, die langzaam van de Duitse Bocht naar het noordwesten van Polen koerst en er twee dagen over doet deze route af te leggen. Zowel morgen als donderdag zijn dan ook onstuimige dagen met opklaringen, maar ook buien, die geleidelijk steeds vaker hagel opleveren, later ook natte sneeuw en lokaal onweer.

Het kwik ligt meest tussen 3 en 6 graden, maar 's nachts in het binnenland rond het vriespunt. De wind, die naar noordwest draait, komt vrijdag tot bedaren. Ook de buiigheid neemt af en de opklaringen worden breder.

Er volgt een tamelijk rustig en overwegend droog weekeinde. De nachten worden dan wat kouder met landinwaarts 1 tot 3 graden vorst. Overdag wordt het 3 tot 6 graden.