Internet Voorkeur

Google Nieuws. Google heeft vorige week Google News in het Nederlands geïntroduceerd. Via 'Google Nieuws' kunnen gebruikers meer dan 400 Nederlandse nieuwsbronnen in Nederland en duizenden bronnen in de rest van de wereld doorzoeken en bekijken. Google Nieuws neemt artikelen op die tot maximaal 30 dagen geleden zijn gepubliceerd. De nieuwssite kent de volgende rubrieken: Buitenland, Nederland, Economie, Wetenschap, Sport, Entertainment en Gezondheid. Het nieuws is afkomstig van de online versies van Nederlandse en Vlaamse dagbladen en weekbladen en nieuwssites zoals Planet Internet. Google Nieuws wordt niet door menselijke redacteuren samengesteld die artikelen selecteren of beslissen welk artikel het belangrijkst is. De zoekmachine selecteert berichten op basis van algoritmes, afhankelijk van factoren zoals hoe vaak en op welke sites een artikel online wordt weergegeven. Gebruikers kunnen de voorpagina van Google Nieuws personaliseren. Ze kunnen aangeven uit welke rubrieken ze artikelen willen zien. Ook door middel van zoektermen kan er een selectie worden gemaakt. Zo kan bijvoorbeeld al het nieuws over Feijenoord, gentherapie of Microsoft verzameld worden. Google News is o.a. in het Engels, Chinees, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees en Spaans. http://news.google.nlGoogle heeft vorige week Google News in het Nederlands geïntroduceerd. Via 'Google Nieuws' kunnen gebruikers meer dan 400 Nederlandse nieuwsbronnen in Nederland en duizenden bronnen in de rest van de wereld doorzoeken en bekijken. Google Nieuws neemt artikelen op die tot maximaal 30 dagen geleden zijn gepubliceerd. De nieuwssite kent de volgende rubrieken: Buitenland, Nederland, Economie, Wetenschap, Sport, Entertainment en Gezondheid. Het nieuws is afkomstig van de online versies van Nederlandse en Vlaamse dagbladen en weekbladen en nieuwssites zoals Planet Internet. Google Nieuws wordt niet door menselijke redacteuren samengesteld die artikelen selecteren of beslissen welk artikel het belangrijkst is. De zoekmachine selecteert berichten op basis van algoritmes, afhankelijk van factoren zoals hoe vaak en op welke sites een artikel online wordt weergegeven. Gebruikers kunnen de voorpagina van Google Nieuws personaliseren. Ze kunnen aangeven uit welke rubrieken ze artikelen willen zien. Ook door middel van zoektermen kan er een selectie worden gemaakt. Zo kan bijvoorbeeld al het nieuws over Feijenoord, gentherapie of Microsoft verzameld worden. Google News is o.a. in het Engels, Chinees, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees en Spaans. http://news.google.nl