Televisie Overige films

Le genou de Claire (Eric Rohmer, 1971, Frankrijk). Vijfde van Rohmers zes 'morele vertellingen' is een weldadig geciviliseerd, licht badinerend onderzoek naar emotionele en beredeneerde gemoedsneigingen van volwassenen en jonge mensen in een verfrissend zomerlandschap. TV5, 18.30-20.15u.

Smilla's Sense of Snow (Bille August, 1997, Denemarken/Duitsland/Zweden). Deense bestseller van Peter Høeg stond model voor internationale, groots aangepakte thriller met Julia Ormond als solitaire half-eskimo die in kleinsteeds Kopenhagen dood van buurjongetje onderzoekt en onderwijl voor buurman Gabriel Byrne valt. Ook met Vanessa Redgrave. Net5, 20.30-22.45u.

Lethal Weapon 3 (Richard Donner, 1992, VS). In hun derde film hangen de detectives Mel Gibson en Danny Glover meer dan ooit de pias uit. Cartoongeweld en spectaculaire actiescènes, gedraaid door Jan de Bont. SBS6, 20.30-22.30u.